Chocolade is het ideale relatiegeschenk, zowel voor jong als oud. Bij het woord chocolade denk je onmiddellijk aan België. Deze zijn in alles soorten en maten, smaken en geuren. Dit kan gaan van traditionele tot ambachtelijke recepten uitgewerkt tot een prachtig relatiegeschenk chocola.

Chocola is een vrij breed begrip. Dit kan gaan om truffels, pralines, chocoladerepen. Doorgaans spreekt men ook van gezonde chocolade. Het is ook gekend dat het aan te raden is, geregeld een stukje chocola te eten.

Een bekend Belgische merk is Côte D’or, deze werd in het begin gemaakt van cacaobonen die afkomstig waren uit Ghana en heeft als logo de wereldbefaamde olifant. Naarmate hun bekendheid gaan ze met smaken en producten variëren. Côte D’or wordt wereldwijd bekend en is een blikvanger op gebied van relatiegeschenken aanbieden op professioneel niveau.

De legendarische Leonidas.

Leonidas vindt je overal ter wereld. Hun moto is chocoladebonbons zo betaalbaar mogelijk te maken. Een klein doosje kan je al makkelijk voor zo een 4 euro kopen. Natuurlijk doen zij ook gepersonaliseerd werk. Zo kan een bedrijf pralines met eigen logo of eigen tekst laten maken om als relatiegeschenk chocola met nieuwjaar aan medewerkers cadeau te doen. Ook klanten krijgen vaak een relatiegeschenk zoals een bonbon individueel verpakt om de klant te danken. Denk maar aan dag van de klant. Op zo een dagen krijg je vaak een attentie in de vorm van gezonde chocolade. Als je het googlet, vind je tal van websites om de juiste keuze te maken welke chocolade het best past in jouw concept. Je kan eventueel zelf je vulling kiezen, zo kan je origineel uitpakken. Vullingen kunnen ganache, karamel, hazelnoot, fruitgel zijn. Er worden echt wel ook meesterwerken gemaakt. Vaak wordt ook chcolade met de feestdagen als geschenk gegeven. Dit kan dan gaan van prachtige, zeldzame pralinedozen tot bijvoorbeeld een kerstman in Leonidas chocolade. Er zijn ook andere bekende merken, zoals Jean Galler, Deskalidès, Neuhaus.

Ze hebben allemaal één ding gemeen. Mensen dichter bij elkaar brengen en een lach op mensen hun gezicht toveren door smaak en intensiteit te laten combineren.

Biologische chocolade.

We leven meer in een wereld waar bio-producten de bovenhand halen. In vele steden en gemeenten zijn er zelfs speciaal winkels die het label fairtrade dragen. Niets mis mee en dat is ook zo met chocolade. Een bekend merk voor bio chocolade maakt is Belvas, 100 procent natuurlijk. Het is de meest ecologische micro-onderneming van Europa. Bedenk zelf maar eens als je op zoek bent naar een business gifts, dan zal je zeker opvallen met Belvas truffels als relatiegeschenk. Deze kan je op zijn beurt ook duurzaam laten verpakken van biologisch materiaal.

Conclusie.

Ben je opzoek om chocolade als relatiegeschenk te geven, geef dan iets origineels, maar denk hierbij ook dat het van groot belang is, dat je er altijd nog het meest iemand een plezier mee doet en vergeet niet, geven is leven.