Veel vrouwen voelen zich nog niet lekker in hun eigen lichaam. Dit is een stukje mentaliteit, maar ook een stukje fysiek. Toch is er een grote groep mensen die de focus op lichamen toch nog niet helemaal fijn vinden. Voel je je soms onzeker? Zo ja, waar komt dat dan vandaan? Je wilt er waarschijnlijk vanaf. Het zou bijzonder zijn als iemand zich continu zeker over zichzelf zou voelen. Het bestaat! Maar dit vergt training en coaching. Belangrijk is om te achterhalen wanneer u onzeker bent en waarin het zich uit.

Wanneer ben je onzeker?

Je twijfelt regelmatig aan jezelf. Past dit wel goed bij mij, snap ik dit wel goed? Je gaat aan jezelf twijfelen, terwijl het uiteindelijk helemaal niet nodig was. Laat dit een les zijn. 9 van de 10 gevallen heb je niks te vrezen. Het stemmetje in je hoofd praat je een onzekerheid aan. Je kan je ook onzeker voelen over je eigen prestaties en mogelijkheden. Op werk bijvoorbeeld, ga ik mijn targets wel halen op tijd? Het kan ook vanuit andere komen. Je wordt vaak gekleineerd door anderen. Dan is het helemaal niet zo gek dat je daar onzeker van wordt.

Het kan ook zijn dat er een spannende situatie ontstaat waar je je nog nooit in bevonden hebt.

Vanuit het verleden kunnen er ook bepaalde zaken gebeurt zijn wat jou onzeker heeft gemaakt. Thuis, op werk of misschien wel op school. Je kan dan te maken krijgen met een negatief zelfbeeld. Misschien ben je op de verkeerde school terechtgekomen waardoor je een opleiding bent gaan doen die achteraf niet goed bij je past, waardoor je nu werkt bij een bedrijf waar je eigenlijk niet thuishoort of je je passie niet kwijt kunt.

Hoe word ik zekerder?

Wil jij meer zelfverzekerdheid? Begin met doen alsof. Mensen reageren op de gedragingen en de houding van andere mensen, of terwijl je lichaamstaal. Als je onzeker bent dan straal je dat uit en de mensen zullen je ook hiernaar behandelen. Ga shoppen, koop dames pumps. Durf uit je comfort zone te stappen. Ben je meer van laarsjes? Shop laarsjes dames. Een goede comfortabele outfit doet al een hele hoop werk.

Geloof vooral in jezelf. Een gebrek aan zekerheid ontstaat voornamelijk uit eigen twijfel. Werk aan jezelf. Er zijn methoden die je helpen om je meer zelfvertrouwen te geven. Gebrek aan zelfvertrouwen is een mentale staat die te maken heeft met hoe jij de wereld ziet in relatie tot jezelf. Het goede nieuws is dat dit eenvoudig te veranderen is. Besluit vandaag nog jouw beeld van de werkelijkheid te veranderen.