DAF is een van de bekendste vrachtwagen merken. DAF is een afkorting van Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek, die later is overgegaan in Van Doorne’s Automobielfabriek. Ze zijn een vrachtauto- en voormalig autofrabrikant. Het bedrijf is opgericht in 1932 door Hub van Doorne te Eindhoven, nadat de broers Hub en Wim vanaf 1928 een kleine mechanische werkplaats hadden. In 1949 werden de eerste vrachtwagens geproduceerd, het waren er toen een stuk of 150. Vooral van het Nederlandse leger ontvingen ze grote bestellingen, zo bouwde men vanaf 1956 grote series vrachtwachtwagens. In 1963 verbaasde DAF de wereld door de eerste moderne truck, de DAF 2600 te produceren. In 1968 werd er zelfs een kantelcabine geïntroduceerd. Deze cabine was zo bijzonder omdat men door het bouwdoossysteem met een beperkt aantal onderdelen een groot aantal verschillende cabines kon bouwen, van lichte distributietrucks tot internationale transporttrucks.

DAF tegenwoordig

DAF Trucks N.V. is  tegenwoordig een technologiebedrijf en de toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Europa. DAF is een dochteronderneming van PACCAR Inc. Dit is de wereldleider in het ontwerpen en het produceren van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. PACCAR ontwerpt en produceert ook geavanceerde dieselmotoren en is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening en informatietechnologie en distribueert ook truckonderdelen. DAF biedt een compleet assortiment aan trucks. Alle producten zijn van superieure kwaliteit en ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen op het gebied van transport. Naar de klant wordt altijd goed geluisterd, hierdoor heeft DAF een interessant pakket aan moderne producten ontwikkelt waarbij het accent ligt op de laagste bedrijfskosten per kilometer in de branche. Waarbij het dus streeft naar een uitstekende transport efficiëntie en optimaal rijcomfort. DAF is van origine een Nederlands bedrijf, maar heeft ondertussen fabrieken over heel de wereld. Zo heeft het vestigingen in Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Slowakije, Spanje, Zwitserland, Rusland en Turkije. In alle andere Europese landen en op een aantal markten buiten Europa worden de DAF trucks door onafhankelijke distributeurs vertegenwoordigd.

De DAF CF 85

Een bekende vrachtwagen van het merk DAF is de DAF CF 85. De DAF CF 85 kopen kan nieuw maar ook goed tweedehands. Nieuw zijn de vrachtwagens vaak erg duur en doordat ze lang meegaan zijn de tweedehands vrachtwagens ook kwalitatief nog erg goed. Zo zijn er bij trucks.nl veel verschillende tweedehands vrachtwagens te koop. U kunt op de site de verschillende foto’s van de vrachtwagen bekijken ook wordt de kilometerstand en het soort vrachtwagen gegeven. Daarnaast is het bouwjaar ook vaak bekend en kunt u nog veel meer informatie vinden over de desbetreffende vrachtwagen. Zo kunt u de DAF CF 85 vrachtwagen vinden die aan uw eisen voldoet.