De tuin wordt tegenwoordig steeds vaker zelf aangepakt. Op het internet zijn veel verschillende sites die goed informatie geven om zelf aan de slag te gaan. Zo kan bijna iedereen gemakkelijk zelf de tuin opknappen. Naast dat er veel informatie te vinden is over hoe bloemen, planten en het gras onderhouden kan worden. Zijn we tegenwoordig ook steeds beter in staat om onze eigen omheining of schuurtje in de tuin te bouwen. Het ene individu is daar wat handiger in dan de ander. Maar met behulp van goed verstand en doorzettingsvermogen is veel mogelijk. Zo worden door veel huishoudens schuttingen of tuinschuren gemaakt met behulp van bijvoorbeeld hardhouten palen.

Hardhouten palen  

De hardhouten palen zijn afkomstig van loofbomen, die voornamelijk te vinden zijn in het tropische regenwoud. De hardheid van de palen wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Bij een hogere dichtheid zijn de palen harder dan bij een lagere dichtheid. Wanneer er wordt gekozen voor hardhouten palen zorgt dit er automatisch voor dat u een jarenlange goede uitstraling en opmaak heeft in uw tuin. De hardhouten palen zijn namelijk erg duurzaam. Ze zitten in de duurzaamheidsklasse van 1-2, dit is de hoogst haalbare klasse. Zo gaan de hardhouten palen in klasse 1 en 2 wel zo’n 25 jaar mee. Ze zijn dus van het meest duurzame soort. Uiteindelijk gaat dit hout ook rotten, maar voordat dit gebeurt zijn er al heel wat jaren verstreken en heeft u al veel plezier ervan gehad. Hardhout is daarbij een erg populaire houtsoort, dit komt doordat het een sterke houtsoort is en voor veel toepassingen geschikt is. Ook is de roodbruine kleur van het hardhout vaak een reden waarvoor het hout wordt aangeschaft. Dit zorgt namelijk voor een warme en opmerkelijke uitstraling, wat erg prettig is in uw tuin. Een alternatief voor hardhouten palen zijn douglas palen. Deze zijn een stuk minder duurzaam, maar hebben wel een aantrekkelijkere prijs.

Aanschaf hardhouten palen

De palen zijn verkrijgbaar bij pontmeyer in verschillende lengtematen. De veel voorkomende kopmaat van de hardhouten palen is zeven bij zeven centimeter, maar ook palen van tien bij tien centimeter hebben ze in hun assortiment. De lengtematen van de hardhouten palen die worden aangeboden door pontmeyer bedragen 2750 millimeter en 3050 millimeter. Ook anderen maten zijn verkrijgbaar alleen moet u dan even contact opnemen met pontmeyer. Zij kunnen samen met u kijken naar de geschikte oplossing. De hardhouten palen kunnen worden besteld via de website of worden gekocht in de winkel. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u de nieuwe hardhouten palen eenvoudig kunt inladen in uw auto of bus. Zo kunt u ze direct mee naar huis nemen.