De zon begint te schijnen en de korte broeken worden vaak meteen van zolder gehaald! De ramen worden open gezet en de dikke truien worden voor een groot deel naar zolder verplaatst. Herkenbaar? Voor mij wel! De zomer is een seizoen dat zich leent voor meer kleur, rode lippen, en een linnen stoffen. Er zijn een paar kledingstukken die het altijd goed blijven doen maar toch zijn de trends elke zomer weer anders, gebaseerd op de kleding in de winter. Je ziet elk jaar de mode volledig veranderen. Maar dit hoeft geen ramp te zijn, het is een uitdaging om van een bestaande kledingkast iets nieuws te creëren.

Kleurgebruik

Denk eens aan combinaties van kleuren die je nog niet samen had bedacht. Een goed voorbeeld om met andere ogen naar je kleding te kijken is anders kleur combineren. Dus in plaats van kleur met zwart of wit, tinten van dezelfde kleur, zoals lila en paars. Hierdoor val je niet meteen heel erg op, maar heb je wel een unieke outfit. Op deze manier kleuren combineren is heel erg in de mode. Hetzelfde als dat je dezelfde kleur gebruikt voor twee kleding stukken: een beige jeans met een beige losse blouse. En met je schoenen maak je het helemaal af!

Wees niet bang voor printjes

Het fijne van printjes is juist weer dat het heel makkelijk te combineren is met simpele kleuren zoals zwart of wit. De meeste jurken grote maten of rokken grote maten zijn perfect met een zwarte top. En door de bloemen zie je er meteen super zomers uit. Probeer te letten op wat er bij jouw lijf past. De ene heeft meer met streepjes dan met stippen, maar door hier over na te denken maak je je kleding nog persoonlijker.

Ga op jacht!

Wil je toch op zoek naar nieuwe kleding dat wat anders dan anders is? Neem een moment voor jezelf om tweedehands winkels af te struinen. De meeste unieke kledingstukken vind je immers in de kast van iemand anders! Hier vind je snel vintage kleding in verschillende toffe kleuren, of printjes die niet in de reguliere kledingwinkels te vinden zijn.

Accessoires

Wanneer je een simpele outfit zomers wilt maken, kies dan voor wat meer extraverte accessoires. Denk aan ringen met een mooie lichte steen, of in plaats van één kettinkje, juist wat meer om je outfit te accentueren. Voor je het weet is de zon niet de enige die straalt!