Een sloep huren is misschien wel het apartste geschenk dat je iemand kunt doen. Als iemand jarig is denk je aan een bos bloemen of een fles wijn, maar je kunt ook eens out of the box denken. Een apart geschenk is iets dat mensen bijblijft. Het is niet de vijfhonderdste roos, of het duizendste rosé pakket. Een dagje uit is véél leuker.

Verschillende dagjes uit

‘Een dagje uit’ is natuurlijk ook weer een heel breed begrip. Je kunt naar de bioscoop gaan of de dierentuin. Maar hebben jullie dat niet al heel vaak gedaan? Een concert dan, misschien? Eigenlijk ook alleen maar hard lawaai. Je kunt elkaar niet verstaan. Niet leuk, juist nu je elkaar zoveel te vertellen hebt. Een sloep huren is veel meer low-key. Je kunt elkaar verstaan, over je leven vertellen, alsnog die flessen wijn meenemen die je van de rest hebt gekregen als niet-zo-apart geschenk.

Sloep huren: andere voordelen

Naast dat je elkaar kunt verstaan om je verhaal te vertellen – in tegenstelling tot een dagje uit in de bioscoop of een concert – zijn er andere voordelen. We zeiden het al: neem alle flessen wijn mee die de jarige van de niet-zo-originele mensen hebt gehad! Met een borreltje erbij is misschien alles wel leuker. Een broodje erbij, wat smeersels en zonnebrand. Je dag kan niet meer stuk. Over het laatste gesproken: zonnebrand is een must met een sloep huren. Je hebt namelijk (natuurlijk) de lekkerste en zonnigste dag van het jaar uitgekozen om te gaan varen. Over de Amsterdamse grachten, waar je nog meer kleine (en reusachtige) boten voorbij ziet komen. Je kunt even lekker relaxen en denken aan niks. Fantastisch cadeau dus eigenlijk, en niets aparts aan. Het wordt alleen niet verwacht.

Sloep huren: de feitjes

Dan nog even de feitjes op een rij. De praktische dingen. Dat een sloep huren een goed idee is, is wel duidelijk. Maar hoe gaat het in z’n werking, waar kun je terecht, en is het niet ongelooflijk duur?

Zeker niet. Een sloep huren is allesbehalve duur. Het ligt er een beetje aan waar je naartoe gaat, met hoeveel mensen en hoe lang. Op internet is alles te vinden, maar als je alleen met de jarige vriend gaat heb je niet zo’n grote dure boot nodig. Een klein sloepje volstaat ook al.

Je kunt terecht bij veel verschillende verhuurbedrijven. Zoals je verwacht zijn de meesten gepositioneerd langs het water, zodat je meteen met je bootje te water kunt gaan. Vaar ze!