Het is inmiddels alweer oktober, wat betekent dat kerst bijna voor de deur staat. De supermarkten puilen uit van allerlei lekkere snacks voor kerst, en ook de tuincentra zijn weer volledig ingericht op het, in mijn ogen, gezelligste feest van het jaar. Daarom is dit het juiste moment om alvast wat tips met jullie te delen voor een kerstfeest om nooit meer te vergeten.

Geschenktips voor onder de boom

Ik ben het ermee eens dat kerst niet enkel om cadeautjes draait, maar voor velen is het toch een moment om naar uit te kijken. Toch blijft het elk jaar een terugkerend probleem wat je je kleine zusje of oma, die alles al hebben, moet geven. Een rollator kopen voor oma kan ook verkeerd opgevat worden en als man weet je ook niet de juiste make-up te vinden voor je geliefde, zusje of moeder.

Een leuke tip voor iedereen is het geven van een gepersonaliseerd cadeau. Er zijn tegenwoordig tal van websites waar je leuke cadeaus kan bedrukken met je eigen tekst en/of foto’s. Zo kun je zelfs een fles bier of wijn bedrukken met je eigen tekst en foto. Leuk voor je vader of oom! Naast een gepersonaliseerd cadeau valt het geven van een lekker etentje ook altijd in de smaak. Dit hoeft niet altijd duur te zijn want op verschillende veilingsites kun je tegenwoordig al voor tien tot twintig euro een uitgebreid diner voor twee personen kopen. Natuurlijk kun je jezelf ook eens verwennen met een lekker diner!

Het kerstdiner

Naast het geven van cadeautjes is het ook erg leuk en gezellig om je familie met kerst eens culinair te verwennen. Uiteraard kun je een brunch of diner in een restaurant in de omgeving boeken, maar is het niet even leuk (of misschien wel leuker) om gezellig met z’n allen te koken. Mijn tip voor deze kerst is om met de hele familie een 4-, 5-, 6- of zelfs 7-gangendiner te bereiden. Afhankelijk van de hoeveelheid gasten, kan iedereen een gang bereiden. Zodoende kun je een gezellige avond met z’n allen hebben en daarnaast de kookkunsten van je opa en oma ook beoordelen.

Een leuk dagje uit

Bij ons thuis is het traditie om tweede kerstdag met het gezin op pad te gaan. Kerstavond en eerste kerstdag hebben we lekker gegeten en gedronken, waardoor tweede kerstdag geschikt is voor een leuk dagje uit. Lekker uitwaaien op het strand kan, bij goed weer, bijvoorbeeld erg leuk zijn. Ook draaien er regelmatig leuke familiefilms rond kerst in de bioscoop. Wellicht is het ook leuk om met het gezin naar het bos te gaan en in volle glorie van de natuur te genieten.