Je loopt vast en zeker aan tegen dit probleem. Een vriendin, kennis of familielid is jarig en je weet niet wat je moet geven als cadeau. Super vervelend natuurlijk, want je wil niet met lege handen aankomen. En behalve dat kan dat tegenwoordig ook echt niet. Je word heel raar aangekeken. Want natuurlijk verwacht hij of zij een cadeau.

In dit geval is je vriendin jarig die alles al in bezit heeft en je gewoon echt niet weet wat je aan haar kan geschenken. Vaak vinden meisjes het leuk om een kledingstuk te ontvangen. Marja .. hoelang zal ze onthouden dat ze die van jou heeft gekregen? Vorig jaar had je haar namelijk al een dames tussenjas gegeven, die je haar amper ziet dragen. Dus schakel je hulp in van gemeenschappelijke vrienden, die meestal ook geen idee hebben wat je nou kan geven. In deze blog geef ik een paar ideeën weg over leuke geschenken.

Wat kan ik doen? Wat kan ik geven?

Misschien heeft je vriendin dit jaar niet zo’n zin in haar verjaardag. Je probeert haar te overhalen om toch uit huis te gaan, maar het lukt je niet. Wat kan je dan nog doen denk je? Verzamel een paar van haar closest friends, koop een taart, wat slingers of ander soort versiering. Maak een leuke spotify afspeellijst aan, en veras haar door ineens voor de deur te staan. En zin een verjaardagsliedje voor wanneer ze de deur openmaakt. Weet je dat je vriendin niet van verassingen houdt. Zijn er nog een paar andere alternatieven.

Geef de zoektocht nog niet op

Wat ook een leuk idee is zijn uitjes. Neem je vriendin mee naar een leuk jazzconcert bij het Bimhuis of bezoek een cabaret voorstelling. Ga op onderzoek uit en neem haar ergens mee naar toe waar ze nog nooit is geweest. Of ga samen wat doen wat jullie beide nog nooit hebben gedaan. Dit maakt de herinnering mooier en de belevenis is leuker omdat jullie beide iets nieuws mogen meemaken.

Wat toch de beste optie blijft is een cadeau met een gedachte erachter. Iets waar je veel moeite voor hebt gedaan. Ga opzoek naar iets wat ze dagelijks kan gebruiken of dragen, zoals sieraden bijvoorbeeld. Oorbellen, een mooi elegant kettinkje, een armband of misschien wel een ring. De sieradenbranche is heel breed en je kan alle kanten op. Zou ze goud of zilver willen? Of misschien wel een gegraveerd armbandje met haar naam erop! Dit hoeft niet veel geld te kosten.