De zoektocht naar een nieuw huis, we kunnen allemaal wel toegeven dat dat spannend is. En dit is zeker het geval als het je eerste huis is. Het is begrijpelijk dat het allemaal nieuw voor je is en je niet weet waar je op moet letten. Vaak kan je in je omgeving advies vragen, denk aan je ouders, je oudere zus of broer, etc. Maar wat nou als je er alleen voor staat? Door alle spanningen van het toegewezen krijgen van een huis kan je belangrijke dingen vergeten. Je tekent niet zomaar een contract voor een nieuw huis. Er zijn dingen waar je van tevoren op moet letten. Maar wat is dat? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat je er niet alleen voor staat!

Het huis

Er worden dagelijks huizen te koop gezet en gekocht. Toch is het goed om van tevoren te vragen om welke reden een huis te koop is gezet. Ook de tijdsduur van hoelang het huis te koop staat is goed om te weten. Dit geeft niet alleen aan hoe populair het huis is, maar ook of er een achterliggende reden is waarom het huis te koop is.

Als een huis net te koop staat en er al een flink aantal mensen langs is geweest, weet je dat je rekening moet houden met concurrentie. Je bedenktijd is dan gelimiteerd en als je in aanmerking komt zal je dan ook snel een keuze moeten maken. Als een huis al langer te koop staat en er weinig bezichtigen zijn, heb je de mogelijkheid om te onderhandelen. Het is natuurlijk wel voor te stellen dat je na een tijd gewoon van je huis af wil en hoe langer het wachten duurt, hoe sneller ze akkoord gaan met lagere prijzen.

De buurt

Als je eenmaal een prachtig huis aan de haak hebt geslagen, is het goed om te kijken hoe de buurt is. Je gaat dan misschien wel in je eentje het huis in (of niet), maar er wonen natuurlijk nog meer mensen in de buurt. Het is dan ook wel fijn als je een beetje een goede band hebt met de buren. De buurtbewoners spelen dan ook een grotere rol bij jouw geluk in je nieuwe huis dan je zou denken.

Alarmsystemen

Check van tevoren hoe het huis is aangelegd met alarmsystemen. Als het systeem te oud is, zorg dan gelijk voor vervanging. Wij raden mistmachines aan. Daarbij zijn mistmachines ook een goede vervanging voor rolluiken.