Cadeaus geven is natuurlijk leuk, maar wel ingewikkeld. Het is natuurlijk heel persoonlijk om degene die het cadeau ontvangt, het cadeau ook leuk gaat vinden. Echter zijn er een aantal cadeaus die bij de meeste mensen wel goed bevallen.

Cadeaus voor meiden/vrouwen

Voor meiden of vrouwen zijn er een aantal items waar je ze altijd wel blij mee maakt. Een van die dingen is chocolade, als je dus een cadeau hebt en je wilt er nog wat leuks bijgeven zou je een lekkere chocoladereep kunnen kopen. Oreo smaak en karamel zeezout zijn momenteel populaire smaken. Naast chocolade zijn bijna alle vrouwen wel gek om make-up. Bepaalde make-up soorten zijn natuurlijk te persoonlijk, zoals foundation. Foundation is namelijk erg afhankelijk van de huid. Echter is mascara, een blush of een lippenstift wel een minder specifiek cadeau waardoor dit eerder zal bevallen.

Naast make-up vinden vrouwen natuurlijk parfum ook erg lekker, een luchtje van bijvoorbeeld Givenchy is dus altijd welkom. Stel je vind dit soort cadeaus toch te moeilijk of je kent een persoon nog niet heel goed, dan kan je natuurlijk ook altijd een cadeaukaart geven. Cadeaukaarten die door vrouwen vaak gebruikt zouden worden zijn bijvoorbeeld Douglas, Ici Paris en de H&M. Geld is ook een optie, echter is dit natuurlijk wel het minst persoonlijke cadeau, behalve als de jarige er zelf naar vraagt.

Cadeaus voor jongens/mannen

Ook voor jongens of mannen zijn er een aantal zaken waar de gemiddelde persoon wel blij van wordt. Een van die zaken zijn sokken of onderbroeken. Het lijkt misschien een saai cadeau, maar mannen zijn praktischer ingesteld en zien dus wel het nut van een cadeau in. Ook mannen kunnen blij gemaakt worden met een lekkere parfum. Als parfum iets boven je budget is zou je ook een lekkere after shave kunnen kopen. Ook is het leuk voor mannen om ze iets actiefs te geven zoals een rondleiding en een proeverij bij een bierbrouwerij. Er bestaan zelf pakketten om zelf thuis bier te kunnen brouwen voor een redelijke prijs, dus dit is ook een leuk cadeau idee.

Naast deze mogelijkheden is het natuurlijk ook voor mannen mogelijk om een cadeaukaart te geven, dit is echter minder vaak voorkomend dan voor vrouwen. De beste optie hiervoor is een VVV bon, deze is erg praktisch doordat deze in vele winkels te besteden is. Daarnaast is het ook niet gek om jongens geld te geven als cadeau, juist omdat ze praktisch ingesteld zijn en dan gewoon naar hun eigen keuze het geld kunnen uitgeven.