Dan moet je nu al beginnen met goed na te denken waar je je grote liefde ├ęcht blij mee maakt. Je moet dan origineler zijn dan een bosje bloemen of een doosje bonbons. En dat valt nog niet mee. Want, zeker als jullie samenwonen of getrouwd zijn, kopen jullie gewoon alles wat jullie willen of nodig hebben. Maar wat nu als je grote liefde al heel lang droomt van een hondje? Dan is dit wel het moment om samen een hondje uit te gaan zoeken. Een dier cadeau doen kan alleen als je zeker weet dat jullie er voor kunnen zorgen. En natuurlijk zorg je direct voor de juiste accessoires: een hondenmand, een riem, speeltjes en goed voer.
Hondenmand

Ga eens in het asiel kijken

Want in het asiel zijn heel veel dieren die, om wat voor reden dan ook, op een nieuw gouden mandje wachten. Natuurlijk is het hartstikke leuk om een puppy te kopen, maar al die asieldieren zijn ook klein geweest en kunnen best wat liefde gebruiken. Het andere grote voordeel van een asieldier is dat de nieuwe baasjes gescreend worden. De medewerkers van een asiel willen er altijd voor waken dat dieren binnen de kortste keren weer worden teruggebracht. Dat is ook een van de redenen dat je, over het algemeen, een bedenktijd meekrijgt. Je kiest een lieve pup of kitten uit en die mag je meestal niet dezelfde dag al meenemen. Dit is om impulsaankopen te voorkomen.

Een dier als cadeau…

Kijk, zomaar iemand een dier als cadeau geven is geen goed idee. Je weet niet of diegene daar echt op zit te wachten. En je weet ook niet of diegene wel goed voor het beestje zal zorgen. Want een huisdier kost veel geld. Zeker wanneer je ├ęcht goed voor een beestje wilt zorgen, moet je er met enige regelmaat mee naar de dierenarts om de benodigde vaccinaties te halen.

Een dier in het gezin

Het is wat anders als je je zoon of dochter een huisdier cadeau doet. Natuurlijk hebben jullie er van te voren al uitgebreid over gesproken en afspraken gemaakt. Maar je moet dan wel zelf bereid zijn om voor het beestje te zorgen als je zoon of dochter het onverhoopt toch niet goed oppakt. Want verkopen, terugbrengen of ergens achterlaten is natuurlijk nooit een optie. Als jullie samen goed voor jullie nieuwe huisdier zorgen, zul je zien dat het ook de onderlinge verhoudingen in het gezin verbetert.