Een verhuizing is natuurlijk heel leuk. Het is een nieuw avontuur, een nieuwe omgeving en je kunt het weer helemaal inrichten zoals jij dat wil. Een verhuizing is helaas ook heel duur. Er komen vaak onverwachte kosten bij kijken. Het is dus aan te raden om goedkoop parket te kopen om kosten te besparen.

Goedkoop parket geen slechte kwaliteit

‘Goedkoop is duurkoop’ wordt wel eens gezegd. Dat houdt in dat als je niet investeert in duurdere spullen (en dus voor het goedkope materiaal gaat), het je uiteindelijk duur komt te staan. Goedkoop parket zou van mindere kwaliteit zijn en sneller kapot gaan dan duur parket, maar niets is minder waar. Goedkoop parket kan kwalitatief net zo goed zijn; het is maar waar je zoekt.

Waarom dan niet ‘duur’?

Als je goedkoop parket hebt gevonden die kwalitatief misschien net zo goed is als duurder parket, kun je je afvragen: waarom maken ze ander parket dan zo duur? Het ligt vooral aan je smaak. Als je meer ingewikkelde patronen wil, een mooiere houtnerf of een unieke kleur, betaal je daar ook voor. Goedkoop parket is in grote aantallen geproduceerd, en daardoor minder uniek dan duur parket. Maakt dat uit? Natuurlijk niet, het is een vloer.

Goedkoop parket allesbepalend voor de inrichting

Een vloer is toch allesbepalend voor de inrichting. De meeste mensen zullen kiezen voor een neutrale kleur, zoals grijzig of een houttint. Als je een groene vloer in je huis zou hebben liggen, kun je je meteen nergens anders meer op concentreren. Het is dus belangrijk goed na te denken over welke soort ‘goedkoop parket’ je neerlegt in je (nieuwe) woning.  Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, en het ligt er na veel zweten, zwoegen, ploegen en schelden, kun je je niets beters wensen dan dat. Het staat geweldig bij jouw inrichting. Het is helemaal jouw ding geworden. Gefeliciteerd met je nieuwe huis.