Nuttige cadeaus zijn het leukst om te geven en te krijgen. Van onzincadeautjes heb je vaak snel genoeg. Deze belanden weer op de eerste de beste rommelmarkt, onder in de kast of worden opnieuw ingepakt en doorgegeven. Van nuttige cadeautjes geniet je toch het meest. Denk dan aan wat mensen écht kunnen gebruiken, maar vooral: denk “out of the box”. Zo kun je je vriendin die last heeft van bladluis in haar planten helpen bladluis bestrijden. Gewoon door online lieveheersbeestjes te bestellen. Bladluis bestrijden wordt zo leuk en leerzaam. En jij hebt echt een origineel cadeau!

Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes?

Lieveheersbeestjes zijn gék op bladluis. Ze smullen ervan. En dat is mooi als jij bladluis bestrijden wilt. Je hoeft dan niet met chemische middelen aan de gang. En je hoeft niet al je planten in de groene bak te dumpen. Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes is heel erg milieuvriendelijk. En, zeg nou zelf, het ziet er toch ook nog eens hartstikke leuk uit? Je kunt dus bladluis bestrijden door online lieveheersbeestjes te bestellen. Dat klinkt best zielig, lieveheersbeestjes in een doosje en dan met de post. Maar daar hebben die lieveheersbeestjes echt geen last van hoor. Ze zullen direct op full speed bladluis gaan eten zodra ze bij je aankomen. En dat is waar je ze voor aangenomen hebt.

Bladluis bestrijden en dan?

Is alle bladluis opgesnoept door de lieveheersbeestjes? Dan zullen deze diertjes zelf vertrekken. Zet een raam op een kier en de lieveheersbeestjes vliegen weg op zoek naar meer bladluis. Dat is mooi geregeld door de natuur! Je kunt natuurlijk behalve bladluis bestrijden in huis, ook bladluis bestrijden in je kas. Je kunt daar wat meer lieveheersbeestjes los laten. Op de site kun je een berekening maken van hoeveel lieveheersbeestjes je per plant of per vierkante meter nodig hebt. Als er niet meer voldoende voedsel voor ze is, zullen ze uit zichzelf vertrekken. Zo hoef je niet ook nog eens de lieveheersbeestjes te bestrijden.

Bladluis bestrijden op een milieuvriendelijke manier

Door met lieveheersbeestjes te werken, bestrijd je bladluis op de meest milieuvriendelijke manier die er bestaat. Je kunt de lieveheersbeestjes nog extra in de watten leggen door op diverse plekken in je huis of in de kas een insectenhotel op te hangen. Ze hebben dan een plek waar ze zich even kunnen terugtrekken om uit te buiken en zich eventueel kunnen voortplanten. Zo hou je de “circle of life” in stand.